Coffee Culture

In Buzz, September 2020 by Raleigh MagazineLeave a Comment

Share this Post

If you’re one of those people who just can’t start their day without a cup of joe, you’re probably familiar with at least a few of Raleigh’s many coffee shops. They all have their own distinctive offerings and atmospheres, and they’re to be found all over our well-caffeinated city. So, in celebration of National Coffee Day on September 29, grab a freshly brewed cup and see how much you know about Raleigh’s vibrant coffee scene. 

1 – When did the original Cup A Joe location on Hillsborough Street open?
a. 1973
b. 1980
c. 1987
d. 1991

2 – 42 & Lawrence, an espresso bar and coffee lab from Larry’s Coffee, is known for its innovative menu of coffee sodas, draft lattes and nitro cold brew. Within the black and white hued space, you’ll also find signature light fixtures adorned with what object?
a. Acorns
b. Coffee cups
c. Hats
d. Jars

3 – The Optimist, a recently opened coffee shop located between the Oakwood and Mordecai neighborhoods, sells a specialty drink that’s reminiscent of what nostalgic ice cream truck treat?
a. Push Up pops
b. Orange Creamsicle bars
c. Choco Taco
d. Lemon Ice

4 – Asian-inspired coffee shop and sake bar Heirloom Brewshop was named one of America’s best new restaurants in 2019 by what nationally known food and beverage publication?
a. Bon Appétit 
b. Food Network
c. Food & Wine
d. NYT Cooking

5 – Sola Coffee Cafe in north Raleigh offers a variety of coffee, espresso drinks, smoothies and juices, along with light breakfast and lunch fare including toasts, sandwiches and salads. But what mini confections are, perhaps, Sola’s most popular menu item?
a. Muffins
b. Scones
c. Cinnamon rolls
d. Doughnuts

6 – Popular downtown Raleigh coffee shop The Morning Times uses which local coffee roaster’s beans?
a. Raleigh Coffee Company
b. Larry’s Coffee
c. Counter Culture Coffee
d. Oak City Coffee Roasters

7 – Benelux Coffee’s menu and concept were inspired by owner Steven Halaszi’s trip to which European country?
a. Sweden
b. Belgium
c. Denmark
d. France

8 – David Benson, owner of The Third Place, a neighborhood coffee shop in Five Points, is also the artist responsible for what prominent Raleigh landmark?
a. The Raleigh Acorn at Moore Square
b. Sir Walter Raleigh statue at the Raleigh Convention Center
c. Memorial Belltower at N.C. State campus
d. Shimmer Wall at the Raleigh Convention Center

9 – The Larry’s Coffee roasting center and facility in Five Points incorporates what sustainability efforts?
a. Solar water-heated floors
b. Rainwater-driven restrooms 
c. Zone heating
d. All of the above

10 – One of Bittersweet’s most distinct specialty coffee drinks is a shot of chilled espresso mixed with what classic soda?
a. Root beer
b. Pepsi
c. Mexican Coke
d. Coca-Cola

1. D; 2. C; 3. B; 4. A; 5. D; 6. C; 7. B; 8. A; 9. D; 10. C

Share this Post

Leave a Comment